ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Κανείς δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς. Η ενοποίηση των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς και της οικολογίας θα συμβάλλει στην αναμόρφωση και την ευστάθεια του πολιτικού συστήματος.

Η ανασύνταξη, όμως , για να πετύχει απαιτεί:

  1. Ειλικρινή αποτίμηση του παρελθόντος, που θα κρατά τη θετική συμβολή των δυνάμεων αυτών στη δημόσια ζωή και θα αναγνωρίζει τις αρνητικές εμπειρίες.
  2. Νέα και σαφή πολιτική και προγραμματική συμφωνία για ένα εθνικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζει. Εθνικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει ριζοσπαστικές αλλαγές στην παραγωγική δομή της οικονομίας, στο διοικητικό σύστημα, στη Δικαιοσύνη, στην Παιδεία και τους πολιτικούς θεσμούς.                                                                                                                     Γιατί η απάντηση σ’ αυτά τα προβλήματα είναι η λύση και όχι τα  μνημόνια.
  3. Εμμονή στην αυτονομία της πολιτικής και ενίσχυση του δημοκρατικού στοιχείου στη λήψη των αποφάσεων, με ταυτόχρονη καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Advertisement