Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Σημερινά δημοσιεύματα με εμφανίζουν να «αρνούμαι» να δώσω στη δημοσιότητα τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών που προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη διεκδίκηση αναδρομικών.

Παρά τη σαφή απάντηση που έδωσα σε ερώτηση δύο συναδέλφων βουλευτών και παρά τις διευκρινίσεις που παρασχέθηκαν με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (χθεσινό) σχετικά με το θέμα αυτό, ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης περιέργως εξακολουθούν να με εμφανίζουν ότι προσωπικά εγώ αρνούμαι να δώσω στη δημοσιότητα τα ονόματα.
Διευκρινίζω για μια ακόμη φορά με την ελπίδα ότι επιτέλους θα αποκατασταθεί η αλήθεια:

  1. Σε ό,τι με αφορά δεν έχω καμία αντίρρηση να δοθούν τα ονόματα στη δημοσιότητα.
  2. Τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών δεν τα γνωρίζω ούτε εγώ ούτε η αρμόδια γενική διεύθυνση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  3. Μόνο το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει τα στοιχεία όσων συνταξιούχων βουλευτών προσέφυγαν σε αυτό.
  4. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει ούτε από το Σύνταγμα ούτε από το νόμο οποιαδήποτε εξουσία να δώσει εντολή σε οποιοδήποτε δικαστήριο της χώρας, πολύ περισσότερο σε Ανώτατο Δικαστήριο, για το τι θα πράξει ή τι θα αποφασίσει.
  5. Το Ελεγκτικό Συνέδριο απάντησε εγγράφως, όταν διαβίβασα το αίτημα των δύο βουλευτών για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα παραβιαζόταν η νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, παρέπεμψε μάλιστα σε απόφαση της Ολομέλειάς του που έκρινε το συγκεκριμένο θέμα.
    Ελπίζω να μην βρεθούν άλλοι που θα παραποιήσουν την αλήθεια και την πραγματικότητα.
Advertisement