ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Χ.ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με δήλωσή του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τόλμησε να αναλάβει καμία πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποβρυχίων, ενώ η Δικαιοσύνη διαβιβάζει στη Βουλή το σχετικό φάκελο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ή αγνοεί την κοινοβουλευτική διαδικασία ή έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης.

Η δικογραφία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων δεν έχει μέχρι αυτή τη στιγμή καν περιέλθει στα χέρια του Υπουργού Δικαιοσύνης, προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή των Ελλήνων, αφού ακόμη βρίσκεται στα χέρια αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο οποίος και την μελετά. Είναι προφανές ότι καμία πρωτοβουλία δεν μπορεί να αναληφθεί από την κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προτού ο φάκελος διαβιβαστεί αρμοδίως στη Βουλή των Ελλήνων. Όταν αυτό συμβεί η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβουν κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο ενδεχόμενο ο κ. Μιχελάκης να έχει πέσει θύμα, κακής πληροφόρησης, του συνιστώ πριν από κάθε επίσημη τοποθέτηση του να ελέγχει τις πηγές του. Αν δε αυτές είναι αρμόδιες εισαγγελικές ή ανακριτικές αρχές, οι τελευταίες οφείλουν στο πλαίσιο του καθήκοντός τους να αποκαταστήσουν δημόσια την αλήθεια».

Advertisement