ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

 Τον τελευταίο καιρό είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες και στοιχεία που αφορούν την ύπαρξη και δράση κυκλώματος εκδόσεως πλαστών βεβαιώσεων και πιστοποιητικών από τον Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής.

 Η χορήγηση αυτών των εγγράφων αφορά κυρίως αλλοδαπούς – λαθρομετανάστες προκειμένου να επιτύχουν παρανόμως τη νομιμοποίησή τους (άδεια παραμονής και εργασίας).

 Οι αστυνομικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση αναφέρονται σε πάνω από 2.000  μη νόμιμες άδειες παραμονής που εξεδόθησαν επί τη βάσει πλαστών πιστοποιητικών και σε παράνομο οικονομικό όφελος που ξεπερνά τα πέντε (5) εκατομμύρια ευρώ.

 Στον Δήμο Μεταμόρφωσης παρότι οι φήμες για την ύπαρξη του κυκλώματος ανάγονται σε τουλάχιστον δύο (2) χρόνια πριν, υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας – ο οποίος και αναζητείται από τις διωκτικές αρχές – φέρεται να έχει τοποθετηθεί προσωπικά από τον Δήμαρχο ως αποκλειστικός υπεύθυνος διαχείρισης φακέλων μεταναστών από το 2007 και παρά τις υποψίες και καταγγελίες παραμένει ακόμη στη θέση του.

 Η ευθύνη του Δημάρχου που κωφεύει στις καταγγελίες των υπαλλήλων και της αντιπολίτευσης του Δήμου είναι τεράστια. Η ολιγωρία και η βραδύτητά του για τη διαλεύκανση της υπόθεσης ισοδυναμεί αντικειμενικά με συγκάλυψη.

 Επειδή στην υπόθεση και από τα πρώτα στοιχεία φέρεται εμπλεκόμενη και η Περιφέρεια Αττικής.

 Επειδή το θέμα των πλαστών βεβαιώσεων και πιστοποιητικών και των παράνομων αδειών παραμονής φαίνεται να αφορά και πολλούς άλλους δήμους του Λεκανοπεδίου.

 Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 Εάν γνωρίζει τις παραπάνω έκνομες πράξεις στον Δήμο Μεταμόρφωσης και σε άλλους δήμους της Αττικής και τι προτίθεται να πράξει για την εξιχνίαση του σκανδάλου και τον καταλογισμό ευθυνών όπου ανήκουν

Οι ερωτώντες βουλευτές

 Χάρης Καστανίδης

Γιώργος Ντόλιος

Advertisement