Δήλωση του Χάρη Καστανίδη σχετικά με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσλήψεις στο Υπουργείο Εξωτερικών

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπεύθυνος για θέματα Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την υπ’ αριθμ. 96/2008 απόφαση σχηματισμού της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσλήψεις στο Υπουργείο Εξωτερικών:

Εκφράζω τη βαθύτατη ανησυχία μου για το νομικό ατόπημα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία με απόφασή της και παρά την αντίθετη γνωμοδότηση του Ε΄Τμήματος, ορίζει ότι δεν τελεί υπό τον άμεσο έλεγχο και την ευθύνη του ΑΣΕΠ η διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη διοικητικού προσωπικού στο Υπουργείο Εξωτερικών. Η απόφαση αυτή ανοίγει ολισθηρό δρόμο για τις προσλήψεις σε όλο τον δημόσιο τομέα.

Υπενθυμίζω ότι το ΑΣΕΠ είναι ανεξάρτητη αρχή συνταγματικής περιωπής και οι απονεμημένες σε αυτό από το Σύνταγμα αρμοδιότητες δεν μπορούν να αφαιρεθούν με αποφάσεις οιουδήποτε δικαιοδοτικού οργάνου, άρα και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας υπήρξε σε όλη την ιστορική του διαδρομή το ανάχωμα ενάντια σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών. Ελπίζω, ότι έτσι θα παραμείνει και δεν θα πειθαρχήσει στα κελεύσματα του κ. Καραμανλή, ο οποίος είναι προσωπικά υπεύθυνος για όλα αυτά.

Advertisement