ΣΥΓΓΕΝΙΚΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΚΕ – ΝΔ, ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Το ΚΚΕ αποτελεί λείψανο ενός μακρινού αριστερού παρελθόντος και ζωντανή μαρτυρία για το πώς ο χρόνος μετασχημάτισε ένα κόμμα προοδευτικής αναφοράς σε νεοπαγή συντηρητικό πολιτικό σχηματισμό.

Οι συνεχείς κραυγαλέες επιθέσεις του ΚΚΕ εναντίον του ΠΑΣΟΚ και η ισχνή έως διστακτική κριτική του σε βάρος της κυβέρνησης, οφείλονται σε έναν απλό και μοναδικό λόγο: Στο ότι το ΚΚΕ εντάσσεται πλέον στο συντηρητικό πόλο της πολιτικής ζωής. Η σχέση ΚΚΕ-ΝΔ είναι η σχέση συγγενών κομμάτων.

Το ηγετικό απαράτ του ΚΚΕ προσβάλει με την πολιτική του το ήθος, την πίστη και τις αξίες των απλών μελών και φίλων του, που διαφορετικά πράγματα ζητούν.

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αντιμετωπίσει την πολιτική στάση του ΚΚΕ όχι, όπως στο παρελθόν, με διάθεση παροχής ασύλου, αλλά ακολουθώντας πολιτική αποκάλυψης του πραγματικού προσώπου του κόμματος αυτού. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να δείξει στους πολίτες την ιδεολογική έκπτωση του ΚΚΕ από τον χώρο της Αριστεράς και την ταύτισή του με πολιτικές επιδιώξεις τις Δεξιάς.

Η αδιατάρακτη συνεργασία του ΚΚΕ με τη ΝΔ στον Θεσσαλικό κάμπο και αλλού, η περίεργη σιωπή του στην εξαγορά του Γερμανού από την Cosmote, η απίστευτη θεωρία του ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τον ΛΑΟΣ για να κόψει ψήφους από τη ΝΔ (!) δεν είναι γεγονότα που καταγράφονται στο περιθώριο της ιστορίας του ΚΚΕ. Είναι η απόδειξη ενός απολιθωμένου δάσους που το εκμεταλλεύεται εμπορικά η συμπαγής συντηρητική ηγεσία του.

Advertisement