Η ΔΕΞΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΝΙΣΜΟ, ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η σημερινή κυβέρνηση της Δεξιάς είναι η πιο κυνικά ταξική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

 

 • Επιβάλλει κατάργηση του οκταώρου, δίνει ανεξέλεγκτο διευθυντικό δικαίωμα στον ιδιωτικό τομέα να αυξάνονται οι ώρες εργασίας των εργαζομένων για 32 εβδομάδες τον χρόνο. Ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, επιβάλλει ευλυγισία όση και η αναλγησία του μεσαίωνα. Εξαϋλώνει τις ανθρώπινες ανάγκες και προτεραιότητες.
 • Αρνείται πεισματικά τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στις πιο φτωχές κατηγορίες του ελληνικού πληθυσμού, την ώρα που η τιμή του πετρελαίου σκαρφαλώνει στα ύψη και ο υφυπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι τα έσοδα του Δημοσίου από την είσπραξη του ΦΠΑ αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 160 εκατομμύρια ευρώ.
 • Δίνει αύξηση 8,5 ευρώ στους συνταξιούχους για το ΕΚΑΣ, ενώ την προηγούμενη χρονιά το ΠΑΣΟΚ έδωσε 30 ευρώ αύξηση στο ΕΚΑΣ. Δίνει αύξηση 12 ευρώ στις κατώτερες συντάξεις του ΟΓΑ για το 2005 έναντι αύξησης 30 ευρώ που έδωσε το ΠΑΣΟΚ.

Τα “ψίχουλα”, όπως χαρακτήριζαν τις αυξήσεις του ΠΑΣΟΚ, τα μετατρέπουν τώρα σε κοπανιστό αέρα μήπως και αναπνεύσουν οι ξεχασμένοι της ζωής.

Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει στην πολιτική του το ανθρώπινο πρωτείο.

 

 • Το ΠΑΣΟΚ προτείνει να είναι οι εργασιακές σχέσεις το αποτέλεσμα της διαβούλευσης και της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων. Το κράτος ισορροπεί ανάμεσα στην αποτελεσματικότητα και τη δικαιοσύνη. Γι’ αυτό και εξισορροπεί με τις παρεμβάσεις του στους κοινωνικούς εταίρους αντιτιθέμενα συμφέροντα με στόχο να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη και την πρόοδο.
 • Το ΠΑΣΟΚ πρώτο πρότεινε και επιμένει να δοθεί το επίδομα θέρμανσης στις κατηγορίες του πληθυσμού με τις μεγαλύτερες ανάγκες. Δεν είναι απλά λόγια, το έκανε ήδη ως κυβέρνηση το 2001, όταν χορήγησε επίδομα 50.000 δραχμών.
 • Tο ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό ότι πρότεινε με το κυβερνητικό του πρόγραμμα σημαντικές αυξήσεις σε συντάξεις, επιδόματα και προνοιακές ενισχύσεις. Δεν αρκούμαστε σε αυτά. Επιδιώκουμε μια νέα κοινωνική συμφωνία ευημερίας, θεμέλιος λίθος της οποίας θα είναι ένα νέο κοινωνικό κράτος που θα εφαρμόζει στοχευμένες κοινωνικές πολιτικές.

Η σημερινή κυβέρνηση της Δεξιάς είναι η πιο εμπαθής κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

 

 • Επιχειρεί να ελέγξει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο κάθε εξουσία, να καθυποτάξει στο κομματικό της συμφέρον τη λειτουργία κάθε μηχανισμού.

Ανατρέπει την αντικειμενικότητα στις προσλήψεις με την εισαγωγή της συνέντευξης. Καταργεί σε μια νύχτα τη διοικητική ιεραρχία στο δημόσιο και διορίζει σε μια μέρα ανάξιους ημετέρους. Επεμβαίνει στη διοίκηση της δικαιοσύνης, ανατρέπει τους κανόνες υπηρεσιακών μεταβολών στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις.

Το ΠΑΣΟΚ εισήγαγε ως κυβέρνηση και επιμένει στην εφαρμογή των αρχών της αξιοκρατίας και της αντικειμενικότητας στις προσλήψεις και στις υπηρεσιακές μεταβολές στο δημόσιο, ώστε κανένας νέος να μην αισθάνεται ότι χάνει κάτι από την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του. Προτείνουμε τη ριζική αναδιοργάνωση του κράτους με έμφαση κυρίως την αναδιοργάνωση της περιφέρειας.

Η σημερινή κυβέρνηση της Δεξιάς είναι υποτελής στο ψεύδος και την υποκρισία.

 

 • Διακήρυξε ότι θα καταπολεμήσει τη διαφθορά και θα αναγορεύσει σε αρετή του δημόσιου βίου τη διαφάνεια. Είπε ψέματα και για τα δύο. Συναλλάσσεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα με τα συμφέροντα που μέχρι χθες κατήγγειλε.
  Ο διοικητής της Ολυμπιακής καταγγέλλει άνομα συμφέροντα, συνδικαλιστές και βουλευτές της ΝΔ υπαινίσσονται διαφθορά στο κόμμα τους και την κυβέρνησή τους και οι «αρχάγγελοι της κάθαρσης» ουδέν διερευνούν. Όποιος δεν έχει ηθική, απλώς ηθικολογεί. Η Δεξιά ηθικολογεί αλλά με τις πράξεις της στέλνει στα Τάρταρα την ηθική.
 • Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα ενισχύσει τους αγρότες με τη μείωση του ΦΠΑ στην αγορά του εξοπλισμού των αγροτών από το 18% στο 8%. Η μόνη αλήθεια της είναι το απόλυτο ψεύδος της. Αύξησε τον ΦΠΑ σε 19%.

Η Δεξιά υποσχέθηκε να μειώσει το κράτος και να περιορίσει τις σπατάλες του.

Κάνει τα ακριβώς αντίθετα. Μέσα σε 18 μήνες ψήφισε 47 νόμους με τους οποίους ίδρυσε 220 νέες υπηρεσίες. Συγκρότησε 400 αμειβόμενες νέες Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας και σύστησε 5504 νέες θέσεις προσωπικού στο δημόσιο. Η συνολική δαπάνη για όλα αυτά ανέρχεται σε 123.702.111 ευρώ.

Το μεγαλύτερο ψεύδος μιας ανυπόκριτης Δεξιάς και η πιο κραυγαλέα υποκρισία μιας ψεύτικης υπόσχεσης είναι η μόνιμη επωδός στους λόγους του κ. Καραμανλή:

“Δεν είπα τίποτα μα τίποτα, το οποίο δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το κάνουμε”.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ απαντάμε ότι υπερηφανευόμαστε γιατί αλλάξαμε τη χώρα, ότι μάθαμε από τα λάθη μας, ότι ξαναδημιουργούμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Απαντάμε ότι ανοίγουμε μια νέα εποχή ζωντανεύοντας και πάλι τις προσδοκίες των Ελλήνων για τα μεγάλα και τα ουσιαστικά. Το όνειρό μας είναι να δώσουμε στον Έλληνα την αξιοπρέπεια του ανθρώπου που προσπαθεί με ελευθερία και δικαιοσύνη να κερδίσει το αύριο και το επιτυγχάνει.

 

Advertisement