Απάντηση του Χάρη Καστανίδη στις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση της ΕΧΡΟ 2008

Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στην εφημερίδα “Αγγελιοφόρος” της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις γενικότερες δηλώσεις του στα ΜΜΕ με τις οποίες εκφράζει τις “ανησυχίες” και τους “φόβους” του για τη διοργάνωση της ΕΧΡΟ 2008 επιθυμώ να δηλώσω τα εξής:

– Πρώτη φορά βλέπουμε Δήμαρχο να μην εμπιστεύεται τις δυνατότητες της πόλης του. Είναι λυπηρό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης να μεμψιμοιρεί και να διατυπώνει σε όλους τους τόνους ότι η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να διοργανώσει την Παγκόσμια Έκθεση του 2008.

– Ανησυχεί ο κ. Δήμαρχος για τις ελλείψεις που κατά την άποψή του υπάρχουν στο επίπεδο των μεγάλων υποδομών της πόλης. Θυμίζω στον κ. Δήμαρχο ότι η Σεβίλλη που διοργάνωσε με επιτυχία πριν από 12 χρόνια Παγκόσμια  Έκθεση δεν διέθετε ούτε 1 χλμ. Μετρό, επιπλέον θυμίζω στον κ. Δήμαρχο ότι η Σαραγόσα που με σύμπνοια και ενότητα διεκδικεί την ΕΧΡΟ του 2008 διαθέτει ένα μικρό επαρχιακό αεροδρόμιο 150 χλμ. Μακριά από την πόλη. Ο Δήμαρχός της βέβαια δεν προέβαλε ποτέ την άποψη ότι η πόλη του δεν διαθέτει αεροδρόμιο, το αντίθετο μάλιστα. Επιπλέον ο κ. Δήμαρχος γνωρίζει ότι ούτε η Αθήνα είχε Αττική Οδό, Μετρό και Στάδια όταν διεκδικούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες , σήμερα όμως έχει.

– Αλήθεια, τι νόημα έχουν οι δημόσιες δηλώσεις περί αδυναμίας διοργάνωσης της ΕΧΡΟ 2008, λίγες μέρες πριν έλθουν στην πόλη μας τα μέλη της διεθνούς επιτροπής αξιολόγησης της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης ;

 – Ο άριστα συντεταγμένος φάκελος της υποψηφιότητάς μας περιλαμβάνει, σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς του Β.Ι.Ε., το κόστος του EXPO SITE με τις άμεσες οδικές συνδέσεις του, το EXPO VILLAGE και το EXPO HOTEL καθώς και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής ύψους 435.000.000 ΕΥΡΩ , καθώς και δαπάνες προβολής και λειτουργίας ύψους 185.000.000 ΕΥΡΩ.

– Τα άλλα έργα που αναβαθμίζουν την πόλη μας δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο γιατί αυτό προβλέπει ο κανονισμός του Β.Ι.Ε. για το φάκελο. Για το έργα αυτά έχουμε, ως κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ.,δηλώσει κατ΄ επανάληψη ότι είναι αναγκαία για την πόλη μας και ότι θα κατασκευασθούν είτε πάρουμε την ΕΧΡΟ είτε όχι.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s