Ομιλία του ΥΜΑ-Θ Χάρη Καστανίδη στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης»

Βέβαιος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 7ης Μαρτίου εμφανίστηκε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Χάρης Καστανίδης, μιλώντας σε μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κεντρική ομιλία του Υπουργού, στο Συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», σήμερα το απόγευμα (Κυριακή 29.02.04).

Ο κ. Καστανίδης κάλεσε σε συστράτευση τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για τη νίκη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, ενώ αποκαλύπτοντας το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε για οπισθοδρόμηση καθώς οι προτάσεις της συντηρητικής παράταξης οδηγούν σε μείωση των κατώτατων συντάξεων του ΙΚΑ, την ώρα που αυτές με τις παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνονται σήμερα στις 188.000 δρχ.

Ο ΥΜΑ-Θ έκανε, επίσης, λόγο για άστοχες ανακοινώσεις μέτρων που προτείνει η Ν.Δ, καθώς τα περισσότερα από αυτά ήδη εφαρμόζονται. Στο σημείο αυτό μάλιστα ο Χάρης Καστανίδης αναρωτήθηκε πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι ένα κόμμα που αναγγέλλει τη συμμετοχή των μικρομεσαίων σε εγγυοδοτικά κεφάλαια, την ώρα που στη χώρα μας λειτουργεί ήδη το Ταμείο Εγγυοδοσίας με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Ο Υπουργός ανέδειξε στην ομιλία του την προγραμματική υπεροχή του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αντίθεση με τις ρήξεις και τα στοιχεία της νεωτερικότητας που φέρνει η κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου, παραμένει προσκολλημένο σε αναποτελεσματικές πρακτικές του παρελθόντος και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής δέσμιος των εσωκομματικών ισορροπιών.

Απαντώντας σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι στη Θεσσαλονίκη δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, ο Υπουργός υπενθύμισε την οριστική επίλυση της υδροδότησης της πόλης από τον Αλιάκμονα, τα έργα που γίνονται στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο, την κατασκευή της εξωτερικής περιφερειακής και τον ανισόπεδο κόμβο του ΤΙΤΑΝΑ, όπως επίσης και την βελτίωση των αθλητικών υποδομών στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Καστανίδης επεσήμανε ότι η προοπτική της πόλης και της ευρύτερης περιοχής συνδέεται άρρηκτα με τη διεκδίκηση της Παγκόσμιας Έκθεσης 2008 (ΕΧΡΟ 2008). «Διεκδικούμε το δικό μας παγκόσμιο γεγονός, θα κερδίσουμε αυτό που θέλουμε γιατί εργαζόμαστε σκληρά. Η Θεσσαλονίκη έχει να ωφεληθεί πολλαπλά», τόνισε ο Υπουργός.

Κλείνοντας, την ομιλία του ο ΥΜΑ-Θ, αναφέρθηκε και στο μοντέλο της ελληνικής οικονομίας που πρέπει να στηρίζεται στο τρίπτυχο περιφερειακή ανάπτυξη – ενίσχυση της επιχειρηματικότητας – αναδιανομή του εθνικού πλούτου. Στην κατεύθυνση αυτή, υπογράμμισε με έμφαση ο Χάρης Καστανίδης, έχει ιδιαίτερη σημασία η δέσμευση της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ότι η επόμενη δεκαετία ανήκει στην περιφέρεια και είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός πως στην κατεύθυνση αυτή έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι τόσο από εθνικά όσο και από ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s