Εγκαίνια πάρκων από τον ΥΜΑ-Θ Χάρη Καστανίδη, στις περιοχές του Φοίνικα και του Αγίου Ιωάννη του Δήμου Καλαμαριάς

Δύο παιχνιδότοπους-πάρκα εγκαινίασε σήμερα το πρωί (Κυριακή 15.02.04), ο ΥΜΑ-Θ Χάρης Καστανίδης, στις περιοχές του Φοίνικα και του Αγίου Ιωάννη του Δήμου Καλαμαριάς.

Πρόκειται για δύο πλήρως ανακαινισμένες χαρές στις οποίες τοποθετήθηκε νέος εξοπλισμός ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και αναπλάσεις χώρων σε παρακείμενα αλσύλλια και χώρους περιπάτων.

Στο πάρκο του Φοίνικα (οδός Ν. Στράτου) τοποθετήθηκαν νέα παιχνίδια όπως κούνιες, τραμπάλες και φωτιστικές στήλες. Συντηρήθηκε η υπάρχουσα περίφραξη ενώ έγινε και εμπλουτισμός του πρασίνου με άνθη και τοποθετήθηκαν νέα ξύλινα καθίσματα (παγκάκια). Οι ίδιες παρεμβάσεις έγιναν και στην παιδική χαρά και τον χώρο πρασίνου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.

Οι κάτοικοι ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του, τονίζοντας πως οι δύο παιχνιδότοποι είχαν περιέλθει ουσιαστικά σε αχρηστία καθώς τα παιχνίδια στο εσωτερικό τους είχαν καταστραφεί.

Απαντώντας στους κατοίκους και τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο ΥΜΑ-Θ δήλωσε:

«Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης έχει προχωρήσει σε μια σειρά χρηματοδοτήσεων έργων που αφορούν την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων όπως είναι οι αναπλάσεις πάρκων εδώ στον Άγιο Ιωάννη και στον Φοίνικα, χρηματοδότηση οδοστρωμάτων και διευρύνσεων δρόμων και πλατειών προκειμένου να διευκολύνεται ο ΟΑΣΘ, όπως είναι στα Μετέωρα.

Επίσης, έργα συνθετικού χλοοτάπητα ή ανακατασκευής γηπέδων όπως είναι στη Σταυρούπολη. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι. Ελπίζουμε ότι και στη συνέχεια για ότι χρειαστούν περιοχές της πόλης και πολίτες της Θεσσαλονίκης θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν σύμφωνα με τις δυνατότητες του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης».

Οι εργασίες για την ανακαίνιση των δύο χώρων έγιναν από την Δημοτική Επιχείρηση Μεταλλικών Κατασκευών (ΔΕΜΚΑ) του Δήμου Καλαμαριάς και το έργο προϋπολογισμού ύψους 30.000 Ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

 

Advertisement