Συνάντηση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του ΒΙΕ με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης

Εντυπωσιασμένοι από το περιεχόμενο του φακέλου της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για την διεκδίκηση της Παγκόσμιας Έκθεσης ΕΧΡΟ 2008, δήλωσαν ο Πρόεδρος του Διεθνούς Γραφείου Εκθέσεων (ΒΙΕ) κ. Γιαομίν και ο Γενικός Γραμματέας κ. Λοσερτάλες, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Χάρη Καστανίδη, σήμερα το πρωί στο γραφείο του.

Υποδεχόμενος ο Υπουργός τους προσκεκλημένους, που πραγματοποιούν διήμερη εθιμοτυπική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, τους καλωσόρισε και τους ευχήθηκε καλή παραμονή, ενώ ιδιαίτερα εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια του κινέζου Προέδρου για την ομορφιά της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση που διήρκησε 40 λεπτά περίπου, συζητήθηκαν λεπτομέρειες που αφορούν το φάκελο της υποψηφιότητας, καθώς και το ίδιο το θέμα που έχει επιλέξει η Θεσσαλονίκη δηλαδή το «Μητέρα Γη, Γεωργία, Γνώση, Διατροφή» και η σημασία του στη σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα.

Μετά τη συνάντηση και παρουσία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ο ΥΜΑ-Θ παρέδωσε και τυπικά πλήρες αντίγραφο του φακέλου στον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα του ΒΙΕ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους οι κ.κ. Γιαομίν και Λοσερτάλες έκαναν λόγο για τη σημασία των επαφών που είχαν στην Αθήνα με την ηγεσία του Υπουργείο Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη. Υπογράμμισαν την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει από την πλευρά της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας παράλληλα και τη σημασία της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης του ΒΙΕ που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Δεκέμβριο στο Παρίσι και κατά τη διάρκεια της οποίας θα ληφθεί η απόφαση για την επιλογή της πόλης που θα διοργανώσει την ΕΧΡΟ 2008.

Από την πλευρά του ο ΥΜΑ-Θ τόνισε τα εξής:

«Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΒΙΕ βρίσκονται εδώ στην Ελλάδα ήδη από την Κυριακή το βράδυ. Χθες είχαν συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, σήμερα με εμένα. Και θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα συναντήσεων και με τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Είχαν την καλωσύνη να μου μεταφέρουν τις θετικές τους εντυπώσεις από τις μέχρι τώρα συζητήσεις αυτό το τελευταίο διήμερο στην Ελλάδα. Βρήκαμε την ευκαιρία μαζί με την παράδοση του φακέλου να ξαναθυμίσουμε τα επιχειρήματα της πόλης για την ισχυρή υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης. Οι σκέψεις, οι εντυπώσεις και οι διαθέσεις και των δύο ανδρών είναι πολύ θετικές. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Η συνεργασία θα είναι εξαιρετικά στενή και τον Δεκέμβριο του 2004, υπολογίζω ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΒΙΕ θα είναι θετική».

Μετά την συνάντησή τους με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης οι κ.κ. Γιαομίν και Λοσερτάλες ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ αύριο το πρωί θα επισκεφθούν μνημεία και μουσεία της πόλης.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s